Lån med Betalningsanmarkning

Betalning kommentarer ofta hindrar norrmän att söka både konsumtionslån, bolån och kreditkort. De sökkriterier för enskilda lån är oftast mycket överkomligt för de flesta människor, men bara när det gäller den punkt betalningsanmärkning, då det finns många som kämpar på grund av tidigare lån som.

Men du kan få lån med betalningsanmärkning . Frågan är hur din situation är. Det är en stor fördel, och för många ett kriterium, kan du lova huset eller andra fastigheter. En säkerhet kommer också att vara en fördel. Du kommer då att ha möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkning, främst i syfte att refinansiera skulden och eventuella inkassoärenden eller andra kostnader fel för fordringsägare. Du kommer då att ha möjlighet att börja om igen, med ett lån för att ta itu med.

(table)

Hur man kan bli betalningsanmärkningar

Du kan enkelt se om du får lån på nätet trots att du har betalningsanmärkningar. De flesta banker och låne mäklare har gjort det mycket enkelt, så att du kan leverera låneansökan med BankID på kod chip eller en mobiltelefon.

En betalningsanmärkning svartlistar dig när de ansöker om lån eller andra krediter (som mobilabonnemang). Du får med sig en ”stämpel” som dålig lön. Denna information är tillgänglig för dem som kan visa ett giltigt skäl att vilja se den.

Betalingsanmerkningen visas när någon tar en kredit till dig. De kommer då att ha tillgång till några personlig och finansiell information, inklusive seriös information som du har en försenad betalning. Dessa är tagna från ett kreditupplysningsföretag .

Nu är det inte så att du är dömd för livet med en sådan fläck på din ekonomiska rekord. Det finns regler för registrering, utlämnande och radering av anmärkningarna. Vi kommer att granska dessa regler för att visa dig hur det bästa sättet att ta itu med en notation.

Vad är ett kreditupplysningsföretag?

En kreditupplysningsföretag ska inte förväxlas med en inkassobyrå. Kreditupplysnings Institution erbjuder kreditbetyg för personer och företag, medan inkassobyrå ägnar sig för att få pengar till. Credit informations företagen kontaktats av banker och andra kreditinstitut i samband med ansökningar om lån eller kredit.

I den information som lämnas tillbaka ingår siffror från de senaste tre beskattningsår, information som erhållits från det nationella registret och om du har dålig kredit. Ur detta utvecklade en kredit värdering. Även om du annars har god ekonomi, kommer de inte att rekommendera att du får kredit om du har en anteckning som dålig lön.

Kreditupplysnings Företag har en licens från dataskyddsmyndigheten. Det finns fyra företag som har ett sådant tillstånd till kreditvärdighet privatpersoner. Det är Bisnode, Creditsafe, Experian och Evry.

Hur får man en försenad betalning?

Först måste vi skingra en myt. Det kommer inte automatiskt med ett meddelande om skuld. Du har fortfarande tid att städa upp.

Borgenären eller inkassoföretag måste först inleda rättsliga förfaranden. De gör det genom att skicka en kallelse eller en ansökan om utmätning. De kan då begära att strejken ska registreras en månad . Eftersom behandlingstiden i förlikningen kan vara längre än en månad, kommer det att visas före påståendet är verkställbart.

Om du inte håller med påståendet, måste du meddela nu. Inkasso bör som regel inte återhämta sig omtvistade påståenden . Detsamma gäller naturligtvis för notering av betal anmärkning. Det finns dock ingen rättslig grund för påståendet att en dom i förlikning eller en revers, är det inte anses vara kontroversiellt. Du måste då ta borgenären innan domstolsväsendet om du fortfarande har invändningar.

Ett undantag från kravet att det bör göras rättsliga åtgärder, är om du först ingå ett återbetalningsavtal med inkassoföretag och sedan bryta det. Detta innebär att du bara ska gå med återbetalning avtal som du har en realistisk förhoppning om att kunna följa.

Har du öppnat skuldsanering förhandlingar fogde eller verkställighet, eller beviljats ​​skuldsanering, vilket också frågor som är registrerade not.

Du kan ge dig själv en ”anmärkning” Tja, om du vill ha den. Det kallas ofta frivilligt kredit frysa.

 

Hur berätta om du har en försenad betalning

Du har rätt till utskrift av information från kreditupplysningsföretag har om dig när du begär det. Du får också en kopia av den information som skickas till andra. Om du har ansökt om ett lån, kommer du nästan säkert ha fått en sådan.

Företagen har i allmänhet registrerat samma information. Det skulle normalt hålla kontakt med någon av dem för att få den ren om du har synpunkter.

Observera att du bara har rätt till den faktiska informationen de har på filen för dig kostnadsfritt. För företagets bedömning av dig, som din kredit värdering, måste du betala för det (men du har en försenad betalning kommer frågan att vara ”icke kreditvärdiga”).

Har du dålig kredit, kommer det inte att lämnas ut via telefon. Informationen skickas till den adress du har registrerat i det nationella registret.

Frivillig kredittsperre

Du har en möjlighet att förhindra åtkomst till information om dig med kreditupplysningsföretag.

En bank som begär kreditinformation, får du ett meddelande om att informationen inte är tillgänglig. Men det är oftast mer än tillräckligt för att avslå låneansökan.

Det kan finnas anledning att sätta ett sådant hinder om du misstänker att du är ett offer för identitetsstöld. Du förhindra tjuvar att få lån eller abonnemang i ditt namn.

En annan anledning är om du har dålig impulskontroll. Ett exempel på det är att handla kompliceras av kreditkort och är kvar med stora skulder och en hel del saker du inte behöver. Vissa psykiska störningar kan orsaka detta till ytterligheter. Det är också möjligt att du har slutfört en skuldsanering och vill skydda dig själv till nya frestelser.

Formkrav för en sådan spärr är att det begärs skriftligen och att du legitimerar du passerar. Den kan tas bort på samma sätt.

Observera att spärren inte gäller inkasso. De kommer inte att behandla ansökningar om kredit, men behöver information för att bedöma ytterligare tvingande efterfrågan. De är mer intresserade av inkomster och förmögenhet, än betalingsanmerkningene.

Konsekvenserna av en försenad betalning

Alla som har en god anledning att be om en kreditkontroll på dig.

Vi talar först om de som arbetar i en bank eller annan finansiell institution där du har lämnat in en ansökan. Med en betalningsanmärkning kommer att nekas lån och kreditkort. Vissa platser göra undantag när de ansöker om refinansiering av skulden genom att utlova lån. Läs mer om refinansiering här .

Det måste också erhållas kredit när de ansöker om prenumerationstjänster som mobiltelefoner och kabel-tv. Du är med andra ord helt otillräckligt från en del av föreningens verksamhet.

En delikat fråga är om en betalning anmärkning kan skada din jobbansökan. I vissa fall. Men det finns bara talar om ledande befattningar med ekonomiskt ansvar. För andra jobb kommer det att finnas något giltigt skäl att kräva kreditvärdighet. Sådan hämtning görs först i anställningsprocessen terminalt stadium.

I samband med ingåendet av ett hyreskontrakt, kan en hyresvärd inte begära kreditbedömningar av potentiella hyresgäster. Rent betalas som är känt i förväg, och definieras inte som kredit. Du kan dock som levande ökar finna att hyresvärden frågar efter ditt medgivande att samla kreditinformation. I en sådan situation kan det vara svårt att säga nej när det kan tolkas att du har något att dölja.

Hur man kan bli betalningsanmärkningar

Som legenden är korrekt, det enda du kan göra för att betala av fordran som beror med ränta och kostnader. I sådana fall raderas omedelbart i enlighet med reglerna. Det kan ta lite handläggningstiden, men följa upp att det blir gjort. Du kan till exempel kräva en utskrift i en månad. Om det är borta, klargöra med kreditgivaren att betalning har mottagits. Helst i skriftlig form. Ta det till kreditupplysningsföretag där strejken har registrerats. I värsta fall kan du överklaga dem till inspektionen om inget händer.

En vanlig betalning anmärkning bör strykas fyra år efter det är registrerat. Betalningsmottagaren kan förlänga detta genom att gå till den nya rättsliga åtgärder, till exempel genom att utföra en misslyckad avrättning. En anmärkning som refererar till en skuldsanering kommer att lämnas till systemet genomförs. Execution vilket har resulterat i pant i fast egendom eller personlig egendom, men kommer att förbli så länge de består av offentliga register (eftersom boken i norska Mapping eller lösöre i Bronnoysund.

Teoretiskt kan man tänka sig att inkassoföretaget kan övertalas att dra strejken utan att bli fullt betalda. Men det händer nästan aldrig. Då kommer du att ha exceptionellt bra övertalning färdigheter.

Andra orsaker till uppsägningen är när förhandlingar skuldsanering kronofogden är klar eller när ett officiellt skulden upphör.

Har du en frivillig kredit frysa, kan du återkalla det när du vill. Till exempel säger att prenumerera, och skapa den igen efter att den har slutförts.